Etukuva

SKS Group: Keräilylinjasto tehostui ja tilantarve lähes puolittui

Ferroplan Oy toimitti SKS Group Oy:lle Vantaalle muovilaatikoiden kuljettimet komponenttien keräilylinjastoon. Toimitus liittyi SKS:n samalla uudistamaan pientavarakeräilyn varastojärjestelmään, johon kuului oleellisena osana investointi varastoautomaatteihin, jotka Constructor toimitti. Ferroplanin toimittamat kuljettimet muodostavat automaattien kanssa pientavaran keräily- ja hyllytyskokonaisuuden.

Lähtötilanne oli kolme kevythyllyvälikköä, joissa varastotyöntekijä ajoi hissillä keräämään tilattuja tavaroita. Vanhassa keräilyjärjestelmässä oli myös kuljettimet, mutta niitä ei pystytty uudessa järjestelmässä hyödyntämään, joten Ferroplan toimitti uuden ratakokonaisuuden.

– Kiirepiikkejä lukuun ottamatta kaikki tilaukset voi parhaimmillaan hoitaa yksi henkilö. Aikaisemmin toimintoihin saatettiin tarvita jopa kolme tekijää. Säästimme myös tilaa, jota vapautui muuhun toimintaan, kertoo SKS Group Oy:n kehitysinsinööri Olli Kärkkäinen.

Keräilyrata toimii varastoautomaattien kanssa yhteistyössä, ja keräilijä pystyy keräämään jopa kahtatoista tilausta kerrallaan. Nyt keräilijä kerää tavarat, kuljetinrata vie tilauksen joko jatkokeräilyyn tai pienpakkaukseen. Valinta tästä tapahtuu automaattisesti keräilylaatikoissa kiinni olevien peilitarrojen avulla.

– Valitsimme Ferroplanin kuljetintoimittajaksi, koska se on ennestään tuttu yritys ja toimitamme myös komponentteja Ferroplanin kuljettimiin. Yhteistyötä tehdään siis molempiin suuntiin. Aikataulut toimivat projektissa hyvin ja toiveemme otettiin hyvin vastaan. Rataa piti säätää jonkin verran alussa, mutta se saatiin kuntoon. Aina, jos on ollut jokin akuutti tilanne rataan liittyen, apuja on saatu Ferroplanilta. Onneksi niitä tilanteita ei ole paljoa ollut, jatkaa Kärkkäinen.

FAKTA:

  • Aiempi pienkeräilyjärjestelmä vei 250m2, nyt järjestelmä (varastoautomaatit + rullarata) vie 150m2
  • Toimitettavat keräilyrivit per päivä: n. 150-200 riviä
  • Saapuvat rivit per päivä: n. 40-60 riviä päivässä
  • Resurssit: pääasiassa 1 hlö


Linkki

Kiitos mielenkiinnostasi Ferroplanin tuotteita kohtaan!
Mistä aihealueista olet kiinnostunut?

Kiitos yhteydenotosta!

Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.